In gesprek over daders en slachtoffers – 12 december 2019

Met ‘In gesprek over daders en slachtoffers‘, geven we het brede publiek de unieke kans om zelf te ervaren wat het is om deel te nemen aan een gespreksgroep waar slachtoffers en daders van niet-gerelateerde feiten elkaar kunnen ontmoeten.

Gespreksgroepen Samenspraak?

Moderator vzw biedt slachtoffers en daders de mogelijkheid om na een misdrijf met elkaar in gesprek te gaan. Soms gebeurt het echter dat het niet mogelijk is om contact te leggen met het eigen slachtoffer of de eigen dader: deze is niet gekend, niet bereikbaar of wenst geen contact. Voor slachtoffers en daders die toch het gesprek met ‘de andere kant’ willen aangaan, organiseert Moderator vzw vanuit de methodiek ‘Samenspraakgespreksgroepen waar slachtoffers en daders van niet-gerelateerde feiten elkaar kunnen ontmoeten om hen inzicht te geven op de andere kant van het verhaal.

Over de workshop ‘In gesprek over daders en slachtoffers’ 

Met deze workshop ‘In gesprek over daders en slachtoffers’, geven we het brede publiek dus de unieke kans om deel te nemen aan een dergelijk soort gespreksgroep.

  • Deelnemers nemen een rol aan van ‘slachtoffer’ of ‘dader’, er zijn dus geen slachtoffers of daders aanwezig.
  • Het gaat over het samen in gesprek gaan over ‘slachtoffers’ en ‘daders’: wat roepen deze termen bij je op? Welk beeld heb je van een ‘slachtoffer” en ‘dader’? Kan je je inleven in beide profielen? En wat moet er gebeuren om herstel voor hen beide mogelijk te maken?
  • Op een interactieve wijze willen we de mens achter een dader en slachtoffer voor jullie zichtbaar maken.

donderdag 12 december 2019 (19u – 21u)
Oranjehuis (Fatima), Moorseelsestraat 148 – Heule
Prijs: 3€ (sociale correctie mogelijk)
Inschrijven: klik hier

Reflectie op In gesprek over daders en slachtoffers

Reflecties van enkele deelnemers

Over Moderator vzw

Moderator vzw biedt slachtoffers en daders de mogelijkheid om na een misdrijf met elkaar in gesprek te gaan. Om te praten over wat hen is overkomen, om uit te leggen hoe het is kunnen gebeuren, om te horen hoe de ander ertegenover staat, om stil te staan bij de gevolgen, om sorry te zeggen. En om een antwoord te krijgen op vragen die onbeantwoord zijn gebleven: waarom is dit mij overkomen? Wat met de schade? Hoe gaat het met de ander en hoe moet het nu verder?


samenspraak

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s