Parlé Détiné – Fatih De Vos – 17 november 2019

In de reeks ‘Parlé Détine’ komen boeiende sprekers aan bod in de Open Gevangenis van Ruiselede. Samen met gedetineerden luister je naar een lezing van een spreker die je meeneemt in zijn of haar wereld. Daarna ga je samen met gedetineerden in gesprek over het thema van de lezing.

Tijdens deze Parlé Détiné is Fatih De Vos te gast.

Rapper en socioloog Fatih De Vos is een kind van de Rabottorens in Gent, het ‘dorp in de hoogte’ dat onlangs tegen de vlakte ging. Hij ziet zichzelf als “een wandelende brug tussen culturen en gemeenschappen”. Fatih omschrijft zijn vader als een traditionele conservatieve Turk en zijn moeder als een traditionele Vlaamse. “Tegenwoordig is het geen uitzondering meer om tussen twee culturen op te groeien, iedereen doet het met elkaar. Dat is positief, ik vind dat de max. Maar in die tijd had ik geen stabiele gezinssituatie, dat maakte het moeilijker.”

Hij kroop in zijn pen en schreef erover. Over hoe weinig evident het is om in die mini-samenleving op te groeien met enerzijds zo veel verschillende verwachtingen en tegelijk zo verlammend weinig. Vanuit een kwetsbare positie en met een zware rugzak ontgroeide Fatih de statistieken. De rapper werd socioloog en combineerde zijn passies. “Ik praat niet over big booties, of poen pakken. Ik probeer de maatschappij in mijn gedichten te vatten In de taal van het beton, ’t echte harde harde leven. Soms geven, soms nemen, soms lachen, soms wenen.”

Op 3 november komt Fatih De Vos zijn persoonlijke verhaal vertellen, welke persoonlijke keuzes en uitdagingen er op zijn pad kwamen en hoe deze kleur gaven aan zijn ontwikkeling als mens.

zondag 17 november 2019 (13u45 – 17u)
Penitentiair Landbouwcentrum Ruiselede, Bruggesteenweg 128, Ruiselede
Inschrijven: klik hier

Reflectie op Parlé Détiné

Reflecties van enkele deelnemers

 

Reflectie door enkele gedetineerden

Over Fatih De Vos

 

IMG_0819_druk (c) Michiel Devijver _ Iedereen Leest
(c) Michiel Devijver _ Iedereen Leest

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s