Huizen on Tour – 23 oktober 2020

HUIZEN ON TOUR is een gespreksavond waar verschillende sprekers vanuit hun expertise en ervaring hun licht laten schijnen op een nieuw soort detentie in België, in de vorm van detentiehuizen en betere omkadering van herstel en re-integratie. 

Huizen on Tour

Er is dringend een alternatief nodig voor onze huidige Belgische gevangenissen. Daarover is men het doorgaans eens. De kerntaak van een gevangenis is de gevangene individueel en veilig voorbereiden op een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Zonder herval of recidive dus. En daar wringt het schoentje. 

Huizen on Tour ~ een initiatief van De Huizen vzw ~ zet kracht bij de overtuiging dat we dringend werk moeten maken van een nieuw soort detentie in België, in de vorm van detentiehuizen en betere omkadering van herstel en re-integratie. 

Verschillende sprekers werpen elk vanuit hun achtergrond een blik op deze maatschappelijke uitdaging:

Marijn Devalck en band luisteren de avond op met jailsongs. Op het einde van de avond volgt een gesprek met het publiek.

Vrijdag 23 oktober 2020 (19u30 – 22u)
Unie der Zorgelozen – Pluimstraat 7 – Kortrijk
Inschrijven: reservatie@uniederzorgelozen.be 

Over detentiehuizen

Detentiehuizen zijn kleinschalige, geïntegreerde huizen waar op maat toegewerkt wordt naar re-integratie na een gevangenisstraf. Sinds kort zijn er in België twee transitiehuizen – Mechelen en Edingen – actief, die heel sterk geïnspireerd zijn op het concept van detentiehuizen.

In de media

Huizen on Tour – partners

Huizen on Tour is een initiatief van De Huizen vzw. Deze editie is in samenwerking met Vormingplus MZWUPV wetenschapspopularisering, Unie der Zorgelozen en het Humanistisch Verbond, en kadert binnen Rondom Prison.

Huizen on Tour

Hans Claus en Marijn Devalck

(c) – De Huizen vzw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s